Promillemåler: Unngå disse fem tabbene

Promillemåler: Av og til hadde det vært lurt å blåse i promillemåleren før man kjører.

For de fleste av de som drikker alkohol så har de på et eller annet tidspunkt lurt på hva promillen deres er. Promillen kan eksempelvis finne ut ved å dra til sin fastlege å ta en blodprøve, men dette er ekstremt tungvindt. Derimot kan man bruke en promillemåler for å kjapt få en presis måling som indikerer din promille i løpet av sekunder. Og i denne artikkelen skal vi gjøre rede for de fem typiske tabbene når folk kjøper promillemålere.

1. Feil promillemåler for ditt behov

For det første er den første typiske feilen å ikke vite hva slags promillemåler man har behov for. Det er vanskelig å vite hva man har behov for før det oppstår. Vi har tidligere skrevet en artikkel om akkurat det hvor vi deler det inn behovene etter måle promillen på fest, måle venner og familie og måle dagen derpå før kjøring. Dette er det viktig at du tenker på før du kjøper, så du slipper å kjøpe en promillemåler til flere tusen kroner når du kunne ha klart deg med en til noen hundrelapper.

2. Feil type sensorteknologi

Som nevnt i det første punktet er det viktig at du kartlegger hva slags promillemåler du trenger. Det er forskjell mellom sensorene som er i promillemålere, og disse varierer hovedsakelig mellom halvleder og brenselcelle. Hvorav den førstnevnte finnes i rimeligere promillemålere og brenselcelle i de dyre. Det er derfor viktig at du finner ut hvilken type du har behov for. Brenselcelle er anbefalt for de som ønsker veldig presise promillemålinger.

3. Bestille fra utlandet

En av tabbene folk gjør er å bestille promillemålere fra utlandet. Ulempen med dette er at det kommer merverdiavgift (25 %) i tillegg på totalbeløpet inkludert frakt. Videre vil du måtte betale i dyre dommer for frakt av promillemåleren din utenlands når den ska rekalibreres. Derfor anbefaler vi å kjøpe promillemåleren i Norge så slipper du disse dyre ekstrakostnadene. I tillegg gjelder ikke angrerettsloven når man kjøper fra utlandet.

4. Feile forventinger

En felles feil mange folk gjør når de kjøper promillemålere er knyttet til deres forventninger. De fleste forventer at man kan blåse i promillemåleren når som helst og forvente et godt resultat. Derimot krever de aller fleste promillemålere at du venter 20 minutter fra du spiste, drakk eller røykte sist for et skikkelig resultat. Det er derfor viktig at dette blir fulgt hvis man ønsker presise resultater.

5. Ikke kjøpt med ekstrautstyr

Videre er det enkelte som ikke sjekker hvilket ekstrautstyr man må kjøpe med promillemåleren for å bruke den. Det kan være alt fra munnstykker, spesielle batterier eller lignende. Alle våre produkter medfølger munnstykker og batterier, men av og til er ikke dette nødvendig og du må kjøpe det ekstra. Derfor kan det være lurt å regne på om du burde kjøpe en stor pakke med de, eller om du skulle hatt en promillemåler med rimeligere ekstrautstyr.

Bonus: Bruker for mye penger

Det er mange som kjøper seg altfor dyr promillemåler. En løsning kan være å starte med en rimelig promillemåler og heller oppgradere hvis man ser at man har behov for en bedre en. Derfor anbefaler vi i DriveSafer å starte med en av de nedenfor hvis du vurderer å prøve. DriveSafer Standard krever ikke munnstykker eller kalibrering. DriveSafer Advanced krever ikke kalibrering og leveres med munnstykker. DriveSafer Premium har en bedre sensor kalt brenselcelle og kalibrering er inkludert i prisen.

 • På salg!

  DriveSafer Standard

  4.90 out of 5
  499kr 299kr inkl. MVA
  Gå til kassen
 • På salg!

  DriveSafer Advanced

  4.67 out of 5
  799kr 599kr inkl. MVA
  Gå til kassen
 • På salg!

  DriveSafer Premium

  0 out of 5
  1499kr 999kr inkl. MVA
  Gå til kassen

Legg igjen en kommentar