Slik bruker du en promillemåler

En promillemåler er en enkel og forholdsvis nøyaktige måte å finne ut av om man har alkohol i blodet, og eventuelt hvor mye i form av en utregning i promille. I dag er det svært populært å ha promillemålere for privat bruk, med ulike formål der de kan være relevante i alt fra bil- og båtkjøring til å rett og slett vite sin egen promille mens man nyter alkohol.

1-2-3-guide til promillemåling

Promillemålere for privat bruk er svært enkle å komme i gang med. De fleste promillemålere på markedet krever ikke noe oppsett, og er klar til å brukes når du pakker de ut av eska. Velger du for eksempel den populære promillemåleren DriveSafer, så behøver du heller ikke å kalibrere enheten. I praksis betyr det at den viser nøyaktige resultater uten noe mer forarbeid.

Alt du trenger å gjøre for at promillemåleren skal vise din nåværende promille, er å blåse i munnstykket på testeren i noen sekunder. Deretter vil en brenselcelle i promillemåleren automatisk omregne åndedraget til elektrisk strøm, som igjen brukes til å vise din promille i et digitalt display. Verre er det ikke!

Hvor lenge varer en promillemåler?

En promillemåler har i utgangspunktet ikke noen utløpsdato. De beste og mest praktiske promillemålerne på markedet trenger ikke kalibrering, og kan følgelig brukes om og om igjen uten at du behøver å tenke på noe vedlikehold. Så lenge promillemåleren har batteri, så kan den benyttes om og om igjen.

Legg igjen en kommentar