Promillemåler: Tre grunner hvorfor!

Promillemåler

I aksjon: Promillemåleren BACtrack Element Pro er perfekt dagen derpå med tanke på både pris og brukervennlighet.

Det er ingen tvil om at det er en fordel med en promillemåler dagen derpå. I denne artikkelen skal vi fortelle om fem gode grunner til hvorfor du burde ha en. I hvertfall når man kan få én promillemåler for omtrent en tusenlapp som kan spare deg først og fremst ditt og andres liv og unngå fengsel og bøter.

1. Kjøre dagen derpå med promillemåler

Det er ingen tvil om at promillemålere hovedsakelig blir brukt for å måle promillenivået dagen derpå. Promillegrensen i Norge er på 0,2 promille, og denne grensen kan du passere etter kun én enhet med alkohol avhengig av kjønn, høyde og vekt. Å være sikker på å kjøre dagen derpå hvis man kun drakk én enhet dagen derpå er ganske enkelt. Derimot er det vanskelig å ta en god beslutning hvis man ikke husker hva man drakk kvelden før eller ikke føler seg skikket til å ta en god beslutning om eget promillenivå. Derfor kan det være særdeles praktisk å ha en profesjonell promillemåler som kan fortelle deg om du er kjørbar eller ikke. Her anbefaler vi en promillemåler med brenselcelletesensor for mest mulig presise målinger.

2. Måle venner og familie

Hvis du lurer på om et familiemedlem, kjæreste eller venn har drukket så kan du med en promillemåler enkelt finne dette ut. I motsetning til å dra til legevakten for blodprøve kan en promillemåler gi deg dette svaret raskt. I tillegg kan du måle de før de skal ut å kjøre hvis du har hatt overnattingsbesøk eller servert drikke til maten tidligere på kvelden. Eksempelvis kan en mistenksom mor måle sitt barn etter å ha vært på besøk til en venn hvis hun har mistanke om alkoholkonsum. Bare det at barnet kjenner til at mor har en promillemåler vil nok sørge for at barnet unngår å drikke.

3. Lære egen promille

I tillegg til å måle seg selv og andre så er det en siste god grunn til å ha en promillemåler. Det er nemlig at med en promillemåler kan du utforske deg frem til hvordan du oppfører deg på ulike promillenivå. Det er fin læring å vite hvordan man for eksempel oppfører seg på 0,2, 0,5 og 1,0 i promille. Dette gjør at du kan mestre kunsten å konsumere alkohol på en usedvanlig god måte.

Derimot finnes det nok flere gode grunner til å ha en promillemåler tilgjengelig. De vil bli dekket i en av våre senere artikler.

  • På salg!

    BACtrack® Mobile Pro

    5.00 out of 5
    2999kr 2399kr inkl. MVA
    Gå til kassen

Legg igjen en kommentar